VoF-attack

Drevet mot Dr. Erik Enby initieras av föreningen Vetenskap och Folkbildning (VoF). De anses vara ledande i den svenska enheten av Wikipediaguerillan.

Den offentliga attacken inleds med rubriken:

Kvacksalvaren Erik Enby

Inläggav nide_j » ons 07 dec 2005, 10:01 Blev medlem: mån 03 okt 2005, 13:00 Ort: Uppsala

Samma dag publicerade GT Expressen två artiklar. En av Dan Larhammar (VoF) och en av reporter Patrik Micu. Samordningen ingår i en strategi med avsikt att deslegitimera Enby och få honom kastad i fängelse.

Inblandade i förföljelsen av Erik Enby har samtliga varit ordföranden i VoF. Nedan deras namn och länkar till Wikipedia. Ingen av dem har den akademiska eller vetenskapliga kompetensen att bedöma Erik Enbys forskningsområde.

Rickard Berghorns beskrivning av Martin Rundqvist och VoF

David

David ”Spito” Eskilsson

David Eskilsson, VoF, tidigare ordf VoF Göteborg (nickname Spito) deltog också i förföljelsen av Erik Enby

Då en artikel om Erik Enby lades upp på engelska wikipedia från 2008 till i huvudsakligen 2013 trasades den således sönder av signaturer som visade sig tillhöra VoF: Förutom Martin ”Mrund” Rundkvist  och David ”Spito” Eskilsson även  Per piotrr Edman Lordak, Lugnuts, Addbot, Monesgasque, Demophon, SmackBot, CmdrObot, Nemsa Fakei och Grape

Dan Larhammar initierar drevet 7 dec 2005

Vof Forum

Med rubriken – Läkare lurade dödssjuka Siv – den 7 dec 2005 inleder Patric Micu och en artikel av Dan Larhammar i Expressen ”Djupt oetiskt” samma dag 7 dec 2005 den tioåriga häxprocessen mot Enby. Detta samordnas med en Voftråd (se ovan) samma dag med rubriken ”Kvacksalvaren E .. E..” , naturligtvis på initiativ av fd VoF-ordförande Dan Larhammar (1998–2004).

Men det fanns också de som gick mot strömmen:

Inläggav Spindoctor » ons 07 dec 2005, 23:14

”För den som vill veta lite mera om Erik Enby och hans forskning finns en del skrivet på http://www.2000taletsvetenskap.nu/tidning/97nr2/97nr2.htm.

Det var ett temanummer om Enby med anledning av att han fyllde 60 år 1997.

En poäng i sammanhanget är att [2005 års] Nobelpris gick till forskare [Marshall och Robin Warren] som slagit fast att en mikrob (heliobacter pylori) ger upphov till magsår och cancer. Det överensstämmer  med den mikrobforskning som Enby ägnat sig åt och som inbegriper ett vidare spektrum av kroniska sjukdomar. Man kan säga att forskningen i det ena fallet kritiseras hårt här hemma, i det andra fallet upphöjs till nobelprisklass. Australiensarna fick dock jobba i hård motvind innan deras forskning slutligen accepterades. De torde vara väl värda sitt pris. ”

LÄNK TILL Vetenskap och Folkbildning på Vetapedia

En ny sökmotor som alternativ till Google har startat, Good Gopher. Den ska utesluta storspelarna big Pharma, Mainstream media och kanske propagandaorganisationer som Vof. LÄNK: Nya sökmotorn Good Gopher kommer att utesluta länkar till VoF

3 reaktioner på ”VoF-attack

  1. Ping: Angående Macchiarini-skandalen | Guests

  2. Ping: – Brev till Riksdagen om föreläsning i Homeopati

  3. Ping: Erik Enby återigen utsatt för justitiemord | Läkaren som vägrade ge upp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s