Förundersökning av Enby ett fiasko

Förundersökning Enby nedlagd

Dan Larhammars påstående att naturmedicinerna skulle vara livsfarliga är ren lögn och han har inte kunnat få fram ett enda bevis för att någon skulle ha dött av C-vitamin eller korallmineraler. Men Larhammars taktik är just att vilseföra och sprida lögner och se till att dessa lögner kommer in i TV, radio och tidningar.

Efter skandalprogrammet Kropp & Själ anmäldes Enby felaktigt till förundersökning för åtal 4 april 2014. Åklagare Johan Udén inledde en utredning på lagvidrig grund. 4 december samma år genomförde fyra poliser en husrannsakan där patientkalender och dator konfiskerades.

Se rekonstruktion här

Under nästan ett år bedrev sedan polisen förhörsliknande intervjuer med de patienter man kunde få tag på.
Åklagare Johan Udén ansvarig för undersökningen har ännu inte besvarat frågan om hur många man förhörde eller vad man fick för resultat. Så här kan vi bara spekulera i hur många en polis kunde få tag på under minst 40 veckor och 1.600 arbetstimmar. Har det varit fler poliser inkopplade blir det kanske det dubbla antalet timmar.

Vi vet heller inte resultatet från alla dessa förhör. Resultatet av förundersökningen vet vi dock. Den blev nedlagd 27 oktober 2015. Nästan 1 års förhörsutredning ledde inte till att man fann att några olagligheter begåtts eller att något patient utsatts för fara.

Dan Larhammar har utnyttjat två enligt den etablerade sjukvården hopplösa patientfall på ett grovt oetiskt och cyniskt sätt.

Genom att ta hjälp av två patientanhöriga har han iscensatt ett 10-årigt drev mot Enby. Larhammar har manipulerat fram hörsägen och påståenden som i praktiken är fabricerade lögner och som tack vare exponering i Robert Aschbergs TV3 Insider har lett till att Enby förlorat sin läkarlicens. Larhammar nöjde sig inte med det utan vill kasta honom i fängelse.

”Läkaren som vägrade ge upp” kommer att klargör Larhammars förföljelse och lagvidriga undergrävande av Enby. Frågan är vad rättvisan i Sverige gör åt det.

Filmproducent
Börje Peratt
IMDb