100 min långfilmsdokumentär – Kommentarer!

Gunnel Enby intervjuas av Börje Peratt (Foto Lars af Sillén)

Gunnel Enby intervjuas av Börje Peratt (Foto Lars af Sillén)

Det var med stora förväntningar vi satte oss vid datorn för att se Börje Peratts dokumentär ”Läkaren som vägrade ge upp”, ännu bara i råklippt version.

– ”Jag är helt tagen, jag sitter med tårar i halsen och förstår inte att du kunnat få ihop det så bra”

– ”Den är fantastiskt spännande klippt.”

– ”Nu har jag precis sett färdigt filmen! Är ganska tagen och tycker att du väldigt bra har fått fram häxjakten, särskilt i slutet.”

– ”Även om du fått med oerhört mycket av intresse och verkligen ställt de ansvariga mot väggen så inser jag att det skulle behövas tre 45 minutersprogram för att ge full rättvisa åt hans öde. De 100 minuterna kändes på intet vis långa. Högintressant hela tiden!

– ”Vill bara uttrycka hur otroligt glad jag är över ditt [Börje] enorma engagemang och ditt mod, att du djupdykt och inte väjt för att ge dig ut på djupt vatten. Låt tsunamin skölja över oss!”

– ”Jag har aldrig sett en dokumentär så här lång men vad ska man klippa bort. Den är så spännande och allt måste vara med.”

– ”Tack Börje, mycket starkt! Jag sitter och ryser och fryser om  vartannat…Vilka prestationer av samtliga!” (efter första trailer)

Filmen färdigställs nu och helst skulle vi vilja göra några ytterligare inspelningar men som sagt filmen är redan lång. Dock är det viktigt att vi får resurser till en bra postproduktion och redigering kostar pengar.

Enby website 2Möjligheten att genomföra filmen ”Läkaren som vägrade ge upp” bygger helt på donationer. Denna uppmaning startade 2015-05-31 och på 6 månader har 110 000 kr flutit in. Det återstår 40 000,- av budget 150 000,-  som krävs för färdigställande, slutredigering och uppstart av distribution.

Donera till ”ENBYFILM” enligt något av nedanstående val.

Skriv: Enbyfilm och gärna ditt namn.
Vill du som person eller företag donera anonymt skriver du XX

Följ utvecklingen av donationer och insatser på MÅL
Erik Enby dokumentär