Famtagande av treatment

Arbetet med treatmentet innebär här att göra en tidsaxel för alla för historien väsentliga händelser från då Erik möter Gunnel 1957 och fram till idag 2015, knappt 60 år senare. Det är prövande med alla övergrepp mot Erik Enby. Är man en människa med starkt rättspatos blir det nästan tortyr.

Insikten om att bakom förföljelsen av Erik Enby finns en slags sammansvurning som är obehaglig att forska i. Så här kan det inte ligga till i Sverige!

Jag måste vara på topp i arbete både som journalist, forskare och filmare för att inte slinta. Allt jag kommer fram till måste vara säkerställt, faktamässigt och juridiskt. Att här lämna ut detta treatment vore att sticka hål på min egen fot och ge dem jag ska undersöka möjligheter att fly undan. Det ska de helst inte få en chans till det. Även om de vägrar intervju så har jag material att exponera dem.

Dan Larhammar avvisade intervjun och skrev istället en artikel på sitt forum för Vetenskap och Folkbildning (VoF) som titulerades ”Vinklad beskrivning…” Lägg märke till dateringen 20 juli 2015. Således innan vi börjat producera och göra intervjuer.

Att utan källgranskning avfärda något utifrån fördom är klassisk pseudoskepticism. Att sitta som fjärde preses i Kungliga Vetenskapsakademien och ha en sådan usel koll på sitt eget pseudovetenskapliga agerande är remarkabelt.
Han tog således inte chansen att ge sin uppfattning då det fanns risk för att själv bli kritiskt granskad. Så då beskrevs sanningen som vinklad.

Börje Peratt
2015/06/30

Uppdaterad 16 dec 2015 Dan Larhammar hur snedvridet kan det bli?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s