Naturmedicin, en komplementär metod

Erik Enby bv

Doktor Enbys privata läkarklinik kom till 1977 i samband med att han motarbetades på sjukhuset om idéer rörande forskning kring sjukdomsbegreppet.
I samband med att hans forskning och komplementära insatser på frivilliga patienter uppmärksammades kom allt fler patienter att kontakta honom för konsultation och behandling.
Utslaget på 40 år med i snitt 1000 patienter per år blir det uppskattningsvis 40 000 patienter, inklusive sjukhusets patienter. Hans forskning av några kollegor uppfattad som kontroversiell och hans framgångsrika behandlingar väckte redan då uppmärksamhet i media.

Erik Enby intervjuas om okända organismer i blodet – Göteborgsposten 15 aug 1983

Artikel i NewsVoice

Enbys behandlingar är garanterat fria från biverkningar. Däremot kan en del leda till reaktioner som att man får fart på magen (diarréer). Detta kan man reglera med att temporärt minska dosen.
Erik Enbys komplementära metod bygger bl a på stora doser av vitamin, främst C men också B, och att dricka vatten med uppslammat korallmineral.

Här gömmer sig framtidens läkemedel
Lördagen 25 maj 2002 publicerades en revolutionerande artikel i I Dagens Industri. Bland annat skrev man:

”Det finns inte att köpa på apoteken ännu. Inte heller finns det nämnt i företagets bokslutsrapport. Troligtvis är det inte ens i sitt slutskede i testprogrammet. Men det är på väg …

DI-artikeln finns inte längre sökbar på Dagens Industri dock har Kostdemokrati lyckats spara och lägga upp den. Att en ansedd tidning som DI ägnar sig åt historierevisionism är naturligtvis både anmärkningsvärt och beklagligt.

Korallmineraler – utdrag ur 2000-Talets Vetenskap nr 3, 1997.

  • Japanskt korallvatten  – en svensk världsvara … klicka här
  • Kalcium är viktigt i biologiska system … klicka här
  • Havskorall  – lösningen på vår försämrade miljö? … klicka här

Enby förordar korallmineral för att rena blodet. Som producent för dokumentärfilmen och som filmare kan jag inte hävda någon kompetens att avgöra verkningsgraden av dessa komplementära mediciner. Men jag har träffat patienter till Enby som varit mycket sjuka och alla har inte blivit helt friska, särskilt inte kroniker men deras allmäntillstånd uppvisar en markant förbättring.

Om det nu finns naturmedicin som bidrar till naturlig läkning och helt utan biverkningar så är det anmärkningsvärt att svensk sjukvård inte använder dem. Svenska folket har rätt att få veta varför.

Projektet är ett initiativ av medlemmar i föreningen Humanism & Kunskap. Läs också Ulla Premmerts artikel: Initiativet till dokumentärfilm om Erik Enby.

Stöd gärna HK genom att gilla på Facebook och gärna som stödmedlem.

Börje Peratt
IMDb
Välkommen till min mediala värld

Annonser