”Jag är skeptisk” medläääm!

VoFs trosbekännelse:

VoFs trosbekännelse: ”Jag är skeptisk”, ”Jag har ingen kunskap men är skeptisk ändå” – Det står för pseudoskepticism!

Kan verkligen en till synes oansenlig grupp, knappt stavningskunnig, belägra Sveriges forskningsinstitutioner, mediakanaler och en encyklopedi som Wikipedia?

VoF (Vetenskap och Folkbildning) och antihumanisterna har med hjälp av en av Wikipedias startmän (Chockerande fakta om Wikipedia), tagit över Wikipedia och slår sig för bröstet som Wikipediaguerilla.

”När jag började avslöja den förvanskning som drabbat Wikipedia började man attackera sidan om mig (Börje Peratt). Min bokproduktion är raderad ur Wikipediaartikeln av en Tournesol. Naturligtvis vågar Tournesol inte stå med sin identitet.

Om denna knickedick (begrepp för folk som gömmer sig bakom nickname)  kan man läsa här: Tournesol sturmbannführer i Wikipediaguerillan.

När den svenska wikipediasidan om Erik Enby lades upp, raderades den omgående av Yger, det var ett övergrepp mot Wikipedias policy. Lägg märke till att Yger skriver att han: ”följer samtliga redigeringar på sv:wp i realtid”. Är han en betald voffare eller/och en supernörd? Med insikten om att Wikipediaartikeln om Enby skulle trasas sönder så säkerställdes den på Vetapedia: Erik Enby Wikipediaartikel original.

David ”Spito” Eskilsson anför wikipediaguerillans angrepp på Erik Enby

– ”Behandlingen av Enbys Wikipedia-artikel ledde till Peratts beslut att göra dokumentären om Enby”.

Tidigare VoF-ordförande i Götebrogs avdelningen, David ”Spitos” påhopp innebar också en granskning av Wikipediaguerillan och dess samröre med VoF. Vetenskap och Folkbildning har av forskare  beskrivits som odemokratisk, sekteristisk och militaristisk (Länk). Wikipediaguerillan domineras av flera före detta ordföranden i Vetenskap och Folkbildning och andra ”höga” representanter för antihumanism. Se också antihumanist.

Kvackaren Peter Olausson

… har tagit över Spitos roll i Göteborg där VoF störde filmvisning. Peter Olausson är liksom sina företrädare igenkännbar på raljerande och nedsättande begrepp om andra. Ett av dessa begrepp är just kvackare.

Förutom den kränkande tråden på Vofs forum om Erik Enby, har Vofs forum också en tråd om över 500 artiklar man bevakar på Wikipedia.

VoF – Mörkrets krafter

vof-sto%cc%88r-publik-2

Wikipedia är som Dr. Jekyll och Mr Hyde. Där finns goda och dåliga sidor. Till de sämre hör dem som VoF (Vetenskap och Folkbildning) dominerar över. Det är ett stort antal artiklar där VoF förvanskar historiska skeenden (historierevisionism) men också naturligtvis gärna ensidigt lyfter fram påståenden och ”fakta” som tillfredsställer deras världsbild. Denna VoFguerilla är ”Enbart intresserad av sig själv och sina åsikter”. Med denna motivering har nu en MagnusA blockerat mig, Börje Peratt, på obestämd tid!

MagnusA, Wikipedia blockering av Börje Peratt

MagnusA, Wikipedia blockering av Börje Peratt

Detta är ett bevis på den rättsosäkerhet som gäller på ett område där VoF tillförskansat sig makt. Det är som en rättsvidrig domstol av bemaskade Ku Klux Klan. Den enda övriga identifieringen MagnusA redogör för är: Jag bor sedan slutet av 1960-talet i Västmanlands län. I år är jag 53 år gammal. Okej MagnusA du klampar in mot demokratins och mänskliga rättigheters principer och blockerar en journalist som beskriver en verklighet som du inte önskar ska redovisas. Men filmen ”Läkaren som vägrade ge upp” sprids nu i landet och ditt och antihumanismens beteende tydliggörs.

”Jag startade Wikipedia-artikeln om Erik Enby innan jag visste vem han var för att få hjälp att göra en biografi om honom. Jag är således intresserad av hur den utvecklas. Nu kan jag bara åse hur skev denna artikel har blivit.” (Peratt)

VoF-administratörerna tar i Enbyartikeln upp hörsägen från de två patientfall som i ett sent skede sökte Enbys konsultation som om de skulle ha dött av konsultationen med Enby. Fakta är att dessa patienter inte var Enbys och de var redan långt gångna i sin sjukdom, i det ena fallet hade sjukvården givit upp och personen sökte Enbys hjälp som ett sista halmstrå. I det andra fallet vägrade patienten följa sina läkares ordinationer.  Och märk väl alla beskyllningar kommer från två efterlevande och är hörsägen. Således ur juridisk synpunkt ogiltigt skvaller. VoF-administratören nämner inget av de andra 35 000 fall vars utfall stöder Enbys teori och metod.

Här står bland annat om Erik Enby att:

Han fick 2007 sin läkarlegitimation indragen, då hans behandling av patienter… saknat stöd i vetenskap och beprövad erfarenhet.

Myndigheter har således använt sig av en allmän rekommendation om vetenskap och beprövad erfarenhet för personligt ansvar och agerande och vänt det till en lag som är motstridig mot dess ursprungliga mening.

Eftersträva att följa vetenskaplig dokumentation eller/och -om så finns, beprövad erfarenhet.

Detta har en maktfalang (där VoF ingår) förvandlat till en lag att avgöras av ”experter”. Dessa behöver inte vara insatta vare sig i sjukvård eller juridik utan kan ha knappt lekmannamässig kunskaper i ämnet. Detta är lika med ”Vår tids inkvisition”. I spetsen för denna inskränkthet ser vi VoF, vars högsta ledarskap presenteras på nedan.

Från vänster: Jesper Jerkert, Sven-Ove Hansson, Dan Larhammar, Hanno Essén

Vetenskap och Folkbildnings ledargarnityr. Från vänster: Jesper Jerkert, Sven-Ove Hansson, Dan Larhammar, Hanno Essén

Jesper Jerkert (VoF-ordförande 2004-2008), Anmälan av Jesper Jerkert för organiserat näthat, olaga hot, uppvigling, stalking och fridsbrott. Till detta kan läggas att Jesper Jerkerts dömts för sexuellt övergrepp mot minderåriga.

Sven-Ove Hansson (VoF-ordförande 1982-1988) mannen bakom förvillarpriset och förföljelserna av forskare och journalister som inte dansar efter hans pipa. Läs: VoF och årets förvillare.

Dan Larhammar, (VoF-ordförande 1988-2004) ”Sveriges farligaste” (ett begrepp han använder om sina fiender)  fick farmaceupternas pris som årets någonting. Men han uppfattas som ”en skammfläck för vetenskapsakademin, Uppsala universitet och mänskligheten”. Läs också: Fiende till alternativmedicinen utnämnd till årets apotekare 2016.

Hanno Essén, (VoF-ordförande 2008-2011) ”Fåntratten” (ett begrepp han använder om andra) som tog den anonyma fegheten till dess lägsta nivå. Ansvarig för att kostdoktorn Annika Dahlqvist felaktigt straffades som Årets förvillare pga av hennes klarläggande kring svininfluensvaccinet. Något hon senare fick rätt i men Essén vidhöll bestraffningen. Essén fick sedan motsvarande alternativpris”Hanno Essén blev Årets förvillare”, framröstat av folket 2011.

Medlämskap ??? i VoF ???

En vofare vid namn Magnus Westerstrand från Gävle uppmanar till medlämskap i VoF: ”Föreningen har idag över 1600 medlämmar (mig inräknat). .. Gör slag i saken och bli medläm vettja!” (Magnus)

Humanism & Kunskap (HK) motfronten till VoF

Om du istället vill bli medlem i Humanism & Kunskap (HK) hittar du uppgifter här. Bli medlem. Det är tack vare HK som filmen om Enby blivit till. Stöder du föreningen så stöder du också arbetet för fritt tänkande och valfrihet.

Posten om Humanism och Kunskap på Wikipedia raderades av pseudoskeptiker från VoF, istället upplagd på Vetapedia.

Börje Peratt

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s