Erik Enby är utsatt för en sammansvärjning

filmposter_konspiration

Många stora filmer handlar om hur makten konspirerar för att utnyttja människan för egen vinning. De flesta är påhittade historier men vi grips av dem för de kunde ju vara sanna.

Historien om Erik Enby är sann och ett exempel på hur ”verkligheten överträffar dikten”. Dokumentären skildrar en sammansvärjning som går utanför det som vi kunnat berätta. En dokumentär måste byggas på fakta och källgranskning. Här är myndighetsdokument, sparade tidningar och journaler och även sparade skärmdumpar från Vofs forum klargörande för mediedrevens upphov och synkroniserade genomförande. VoFs forum ger tydliga indicier för Dan Larhammars initiativ och ansvar som pådrivare. Tvättade dokument och intervjuer med motståndare klargör också hur illa de behandlat sanningen.

Jag förstår att Dan Larhammar kallade filmen vinklad innan vi ens börjat producera den. Jag förstår varför Dan Larhammar inte vågade utsätta sig för en intervju av mig då han insåg att han inte hade godtagbara svar på de frågor jag skulle ställa. Men givet citaträtten har jag ändå kunna utnyttja radio och TV-klipp som avslöjar Larhammars pseudoskeptiska inställning till Erik Enby och hans pseudovetenskapliga hållning i frågan.

I dokumentären beskrivs också några bakomliggande motiv, myndigheters och åklagares agerande som i praktiken är lagvidriga och som utsätter Erik Enby för vad som närmast kan betraktas som ett justitiemord. Publiken får sedan spekulera i vad mer som kan ligga bakom.

Ett problem som filmen inte tar upp är sambandet mellan politiska och kommersiella intressen och hur dessa har styrt medier och myndigheter med aktivt bistånd av föreningen Vetenskap och Folkbildning. Med tanke på dokumentärens längd 1 tim och 52 minuter fanns inte plats för mer.

Ett efterspel till visningarna av filmen har blivit att många anser att de som ligger bakom förföljelsen av Erik Enby borde åtalas och dömas. 2015 beslöt Åklagarmyndigheten att se allvarligare på de övergrepp som begåtts mot Enby.

Börje Peratt

En längre version av artikeln Publicerad på Newsvoice
Dr Enby utsatt för en klassisk sammansvärjning som i en Hollywood-film

text-tv-focc88rtal

Annonser

3 reaktioner på ”Erik Enby är utsatt för en sammansvärjning

  1. Vill du se en väldigt olydig film så se den om Dr. Erik Enby ”Läkaren som vägrade ge upp”. Enby har utmanat etablissemanget genom att komplettera skolmedicin med naturmedicin och därigenom hjälpt 10 000 tals patienter som av vården ansetts vara hopplösa fall. Jamen du förstår det blir ju lika med ett underkännande av sjukvården och därmed måste han bestraffas och deslegitimeras. Att han dessutom i dessa fall inte använt läkemedelsindustrins produkter måste ju föranleda husrannsakan och försök att kasta honom i fängelse. Att filmen dessutom undrar över de tioåriga mediedreven mot Enby innebär ju att det blir tyst om detta justitiemord i mainstream. Olydigare än att utmana tredje statsmakten kan det nog inte bli.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s