Dokumentärfilmprojekt om Dr Erik Enby och kärleken till Gunnel

Läkaren som vägrade ge upp

Ett tonårspar där flickan får polioförlamning (1957) driver den unga mannen att bli läkare och söka sjukdomens väsen. Han upptäcker att infektion i blodet kan vara orsak till sjukdom. Han upptäcker också att blodets kondition kan förbättras genom höga doser av naturliga insatser av vitaminer och mineraler. Metoden anses strida mot gällande vetenskaplig uppfattning. Under 45 år kämpar han envist vidare och hjälper många tusen patienter som sjukvården inte klarar. Och detta beror på att Enby inte behandlar symptomen utan upphovet. Svåra infektioner, cancer och kroniska sjukdomar kan gå tillbaka och även av sjukvården betraktade som hopplösa fall har efter Enbys behandling friskförklarats av samma sjukvård.
Hans lyckosamma men oortodoxa metod drabbas av måttlösa påhopp. Dan Larhammar iscensätter 2005 en tioårig inkvisition som resulterar i mediadrev och myndigheters bestraffning. Våren 2015 kommer olika internationella forskarlag med omfattande studier som bekräftar Enbys teori.

Trailer förverkligades tack vare crowdfunding donationer som startade 1 juni nu går vi vidare med crowfunding Mål för produktionen. I dagsläget 6 augusti har det kommit in 32 000,-. Stort tack!

Vision var premiär på Göteborgs Filmfestival 2016. Det var ett Mission Impossible då vi inte blev klara.

Nästa plan är premiär före sommar 2016. TV4 har skrivit letter of intent för visning av 45 min dokumentär i TV4 Fakta 2016. Filmen blev 100 min. Det återstår att se när, hur och var den visas på TV.

Läs vidare Synopsis

Dr Erik Enby.jpg

 

Officiell hemsida för uppbyggnad av dokumentärfilm om Erik Enby

IMDb färdig film

”Läkaren som vägrade ge upp”

Webbmaster och Producent © Börje Peratt maj 2015

3 reaktioner på ”Dokumentärfilmprojekt om Dr Erik Enby och kärleken till Gunnel

  1. En läkare som brinner för sina patienter och gör allt för att hjälpa dem. Förstår att han är obekväm för Läkemedelsbolagen för det är ju de som styr i Sverige, inte Socialstyrelsen, tyvärr så är Sverige korrupt

    Gilla

  2. Ping: Farlig för vem? | Midi-Bloggen

  3. Wow…äntligen blir det en film gjord om Erik Enby… ett mycket bra initiativ som ligger alldeles rätt i tiden efter Paolo Macchiarini’s uppenbart felaktiga transplantationer…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s